FELNŐTT ÉS JUNIOR TÁJÉKOZÓDÁSI BÚVÁRÚSZÓ NYÍLT EURÓPA-BAJNOKSÁG 2018 - VERSENYZŐI BEMUTATKOZÁS 6. RÉSZ

Hofmeister Alíz

[Csepel Barakuda Búvár Sportegyesület]

Hogyan készültél/készülsz a Nyílt Európa-bajnokságra?

Szeptembertől körülbelül május elejéig medencés edzések vannak, amihez nálam társult a futás is, májustól pedig hétvégente tájolás van, hétközben medencézés.

 

Milyen eredményre számítasz?

A célom az, hogy jobban ússzak mint tavaly, amihez remélhetőleg jó helyezések is társulnak.

 

Hány évesen kezdted a tájékozódási búvárúszást?

14 évesen kortól lehet tájolni, és én akkor el is kezdtem. 13 évesen lettem a Csepel Búvár SE tagja, akkor még csak medencés versenyeken vehettem részt.

 

Mi vonzott ehhez a sportághoz?

A nagymamámnak régóta jó barátja a Csepel Búvár SE elnöke, és egyik beszélgetésüknél megkérdezték, nem-e akarok lemenni megnézni egy edzést és kipróbálni a sportot. Miután felvettem az uszonyt a lábamra és úsztam vele egy hosszt beleszerettem a sportba.

 

Mi volt az eddigi legjobb élményed versenyen?

2015-ben a libereci eb-n amikor bronz érmes lettem csillag versenyszámban. Nagyon rossz volt kint a látás, edző napokon nagyon rossznak éreztem az úszásaimat, bóját is alig találtam. Amikor versenyen meghallottam a rajtot mindent ki tudtam zárni a fejemből, elfelejtettem az edző napokat és csak arra koncentráltam, amit az edzőm mondott. Amikor leúsztam a pályát és feljöttem, nagy tapsot kaptam, és 30 percre rá már gratuláltak a többiek az érmemhez.

 

Mi leszel, ha nagy leszel?

Szeptemberbe kezdem a tanulmányaimat  az ELTE sporszervezői szakán, mesterképzésen pedig humánkineziológiát szeretnék tanulni. Idén pedig elvégeztem egy búvársport sportedzői okj képzést.

 

Mit szeretnek benned legjobban a barátaid?

Mindig megmondom nekik az igazat.

 

Hogy tudod összeegyeztetni a sportot az iskolával?

Középiskola alatt könnyen össze lehetett egyeztetni, 3 óra fele végeztem a suliban, és háromnegyed 7-kor kezdődtek az edzések. Érettségi után most 1 évet dolgoztam egyetem előtt, és sokkal nehezebb volt a munka melletti sport, de minden megoldható. Az ember arra szán időt, amire akar.