Junior Uszonyosúszó Európa-bajnokság - Versenyzői bemutatkozás 11.rész

VARGA JÁZMIN KATA óvodás kora óta úszik, de amikor 7 évesen meglátta a sellőuszonyokat, attól kezdve minden vágya az volt, ő is ilyet viselhessen. A szerelem pedig azóta is tart.

Hogyan készültél/készülsz az Európa-bajnokságra?

Egész évben készültem napi két edzéssel. Kemény edzéseink vannak fokozatosan készültünk az EB-re. Az edzőmtől kapott jó tanácsok és biztatás csak még nagyobb erőt adott. Emellett a szertornát sem hagytam abba, hiszen már azt is kiskorom óta csinálom. Úgy érzem, hogy kiegészíti az úszóedzéseimet, javítja a mozgásomat. 

Milyen eredményre számítasz?

Ez lesz az első nagy versenyem. Nagyon szeretnék az időimen javítani és minél jobb helyezést elérni. A csapattal is jó eredményekre számítunk. Legnagyobb vágyam 800 m-en dobogóra állni.

Ki a példaképed és miért?

A szüleimet tekintem elsősorban példaképnek, hiszen ők mindenben támogatnak. Nélkülük nem tudnám ezt a sportot csinálni. Emellett megtiszteltetésnek érzem, hogy egy kiváló csapatban edzhetek, kiváló sportolók között készülhetek. Közülük is az edzőmet, Kanyó Dénest tartom a legnagyobbra, így példaképemnek, akire tisztelettel felnézek.

Mi volt az eddigi legkedvesebb élményed versenyen?

Az egyik legnagyobb élményem, amikor az ifjúsági OB-n 800 m-en országos csúccsal állhattam a dobogó legfelső fokára. A másik pedig az egri világkupán, 4x200 m-es váltó versenyen ezüst érmesek lettünk.

Hogy fogod tölteni a nyarat az Európa-bajnokság után?

A verseny után a nyarat pihenéssel fogom tölteni. Elutazunk a családommal és a barátaimmal is üdülni. De azért az edzések is mennek tovább.

Mi leszel, ha nagy leszel?
Az én vágyam, hogy személyi edző/edző lehessek. Szeretnék emberekkel foglalkozni, sportot tanítani.

Mit szeretnek benned legjobban a barátaid?
A barátaim nagyon humorosnak tartanak és kitartónak. Kemény edzés után is képes vagyok mosolyt csalni az edzőtársaim arcára.

Hogy tudod összeegyeztetni a sportot az iskolával?
Pontos időbeosztással jut idő mindenre, így a tanulásra is.

Ha lehetne három kívánságod, mik lennének azok?
Szeretnék egyszer EB-n, vagy VB-n a dobogó legfelső fokára állni.
Szeretnék kijutni a Világjátékokra.
Szeretnék jó egészséget és kitartást, hogy sikerüljön az álmaimat megvalósítani.