Junior Uszonyosúszó Európa-bajnokság - Versenyzői bemutatkozás 5.rész

KOCSIS MARCELL rengeteg edzéssel és egészséges táplálkozással készül az Európa-bajnokságra, de természetesen fejben is próbálja oda tenni magát. Fő célja, hogy megjavítsa egyéni csúcsait, illetve legalább 1 egyéni és 1 váltó számban döntőbe kerüljön.

Hány évesen kezdtél uszonyosúszni?
12 éves korom óta csinálom versenyszerűen.

Mi vonzott ehhez a sportághoz?

Eleinte úszó voltam, de lehetőségem nyílt kipróbálni ezt a sportágat, és megtetszett, főként a sebbesség. Nem sokkal az első próba után át is álltam teljesen erre a sportágra.

Ki a példaképed és miért?

Konkrét példaképem nincs, azonban mind a sportban mind a hétköznapi életben vannak olyan emberek akiket tisztelek, felnézek rájuk.

Mi volt az eddigi legkedvesebb élményed versenyen?

Számomra a legkedvesebb élmény eddig az volt, amikor a 2017-es Tomskban megrendezett junior világbajnokságon felállhattam a váltónkkal a dobogóra ezüstérmesként.

Hogyan fogod tölteni a nyarat az Európa-bajnokság után?

Egy hónapig elszakadok az edzésektől. Sok pihenést és nyaralást tervezek.

Mi leszel, ha nagy leszel?

Nagy valószínűséggel továbbra is a sporttal fogok/szeretnék foglalkozni, ha nem is sportolóként, akkor is edző vagy egyéb formában.

Mit szeretnek benned legjobban a barátaid?
Ezt én nem tudhatom, ezért utána is kérdeztem és legfőképp a humoromat, bajtársiasságomat.

Hogy tudod összeegyeztetni a sportot az iskolával?

Nagyon nehéz megoldani úgy, hogy ne menjen egyik se a másik rovására. Nem is mindig sikerül sajnos, de a siker az időbeosztásban rejlik. Minél jobban és pontosabban be tudod osztani az idődet, annál jobban fog sikerülni a kettő összeegyeztetése.

Ha lehetne 3 kívánságod mi lenne az?
Még több kívánság.