Uszonyosúszó Európa-bajnokság-Vizsgálóbizottság alakul

2023.10.30.

A Magyar Búvár Szakszövetség 2023. október 24-én rendhagyó elnökségi ülésen, kiemelt napirendi pont keretében vizsgálta az idén július 17-23. között Gödöllő városában megrendezett CMAS Uszonyosúszó Európa-bajnokság történéseit.

A verseny lebonyolítása során és az azt követő időszakban a Szövetség birtokába jutott információk alapján erős a feltételezés, hogy egyes személyek az Európa-bajnokság ideje alatt szándékosan hátráltattak, dezinformáltak, az MBSZ rossz hírét keltették, illetéktelenül intézkedtek – mindezzel az esemény lebonyolítását és magvalósítását igyekeztek megnehezíteni, sőt megakadályozni.

Az elnökségi tagokhoz a fent említett témához kapcsolódó, előzetesen megküldött részletes írásos beszámolók, jegyzőkönyvek és az ülésen elhangzottak alapján az elnökség megalapozottnak látta – és határozatba is foglalta – egy független vizsgáló bizottság felállítását Dr. Szabó Gergely Balázs jogtanácsos irányítása alatt.

A Magyar Búvár Szakszövetség egyértelmű célja egy átlátható, szakértői vizsgálat lefolytatása, melynek fejleményeit nyilvánosságra kívánja hozni és eredményeiről a tagszervezeteket – a vizsgálat menetétől függően – a következő hetekben tájékoztatni fogja.