Áprilisban Kaposváron is szurkolhattunk a magyaroknak

2022.05.05.
Idén áprilisban 11. alkalommal rendezték meg Kaposváron az 1. MCM-DIAMANT Uszonyos- és búvárúszó versenyt, több mint 200 versenyzővel. A versenyen a magyarok 161 érmet szereztek, Béres Attila pedig új korosztályos csúcsot döntött 400 m uszonyos gyorsúszásban.
Bővebben

A Magyar Búvár Szakszövetség díjazta a 2021. év legjobbjait

2022.04.22.
A köszöntő után egyperces néma csenddel kezdődött április 19-én, kedden a Magyar Búvár Szakszövetség 2021. évi díjátadó gálája, amellyel a hónap elején, barlangi búvárkodás közben, baleset következtében elhunyt Mede Márton előtt tisztelegtek a hazai búvársportok jelenlegi legjobbjai. A júliusi Világjátékokra készülő uszonyosúszók mellett a többi szakág sportolóit is díjazták.
Bővebben

Egy arany- és egy bronzérem Lingnanóban a második napon

2022.04.03.
A Víz Alatti Tevékenységek Világszövetsége (CMAS) és a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) első közös, április 1-2-án megrendezett, egyetemi világkupaversenyének második napján Blaszák Lilla, a Neumann János Egyetem (NJE) hallgatója aranyérmet szerzett 400 méter felszíni úszásban, míg Semostyán Róbert bronzérmes lett a szakágnak a 800 méteres távján.
Bővebben

Blaszák Lilla két aranyéremmel nyitott Lignanóban

2022.04.01.
Jól kezdtek a magyarok pénteken Lignanóban, a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség és a Víz alatti Tevékenységek Világszövetsége (CMAS) közös szervezésű egyetemi világkupaversenyén: a Világjátékokra készülő csapat tagja, Blaszák Lilla magabiztos versenyzéssel aranyérmet szerzett 800 és 200 méter felszíni úszásban, emellett két döntős helyezés is született.
Bővebben

Nyolc magyar indul a FISU és a CMAS első közös szervezésű versenyén

2022.03.31.
Az Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) és a Víz alatti Tevékenységek Világszövetsége (CMAS) először működik együtt nemzetközi egyetemi világkupaverseny megrendezésében, április 1-2-ig három magyar egyetem képviseletében nyolc uszonyosúszó ugrik medencébe Lignanóban.
Bővebben

Egy újító, egy hagyományos hazai rendezvény volt márciusban

2022.03.31.
Leányfalu hagyományteremtő közösségi eseményként a Redwitch viadalnak adott otthon, amelyen legalább 30 éves átlagéletkorú, tízfős csapatok ugrottak vízbe, míg Kecskeméten a Bácsvíz Kupán a junior Kiss Nándor nem hivatalos világcsúcsot úszott.
Bővebben

Junior rekord Kiss Nándortól, születésnapi arany Varga Krisztinának

2022.02.28.
16 érmet, ebből nyolc aranyat és négy ezüstöt, valamint ugyanennyi bronzérmet szereztek a magyar uszonyosúszók a XVI. CMAS Uszonyosúszó Világkupa második napján, ezzel összesen 41 medált tartottak itthon a versenyzők.
Bővebben

Uszonyosúszó VK: Felnőtt világcsúcsot úszott a junior Kiss Nándor

2022.02.27.
Szombaton rajtolt a XVI. CMAS Uszonyosúszó Világkupa, amely hagyományosan a nemzetközi szövetség világkupasorozatának nyitó állomása. 11. alkalommal látja vendégül a világ élvonalát Eger, ezúttal húsz országból több, mint 500 résztvevő érkezett a hevesi megyeszékhelyre, s már korán reggel melegítettek a sportolók a Bitskey Aladár Uszodában.
Bővebben

Uszonyosúszó Világkupa – 20 ország legjobbjai indulnak Egerben

2022.02.21.
Ismét Magyarországon indul a CMAS Uszonyosúszó Világkupa-sorozata. A hagyományoknak megfelelően immár 11. alkalommal Egerben ugranak medencébe a sportág legjobbjai. A Magyar Búvár Szakszövetség (MBSZ) információi szerint 20 ország képviselteti magát a hevesi megyeszékhelyen.
Bővebben

CMAS Uszonyosúszó Világkupa 2022

2022.02.04.
2012. óta immár 11. alkalommal Eger városa ad otthont a CMAS Uszonyosúszó Világkupa sorozat idénynyitó fordulójának.
Bővebben

Nem volt könnyű megszervezni, de jó volt a hangulat az ob-n

2021.12.20.
Decemberben rendezték Kecskeméten a 2021. évi Uszonyos- és Búvárúszó Országos Bajnokságot, amely a pandémia árnyékában nem kevés kihívás elé állította az eseményt szervező Bácsvíz KVSC-t.
Bővebben

Rövid idő alatt két rangos esemény Kecskeméten

2021.12.11.
Nincs könnyű dolga a kecskeméti Bácsvíz KVSC-nek: a klub rövid időn belül két nagyobb uszonyosúszó esemény megszervezését vállalta. A november végén lezajlott Uszonyos Úszó Fiatalok Világtalálkozója után december 10. és 12. között az ország legjobb versenyzőit látják vendégül.
Bővebben