Sportos együttműködés az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemmel

2022.12.16.

 A Magyar Búvár Szakszövetség és az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem kötött a héten született együttműködési megállapodás eredményeként a jövőben búvárszakági edzőképzéssel is bővül a Sporttudományi Intézet oktatási palettája.

A Magyar Búvár Szakszövetséggel is kötött megállapodásra utalva az intézetvezető elmondta: Eger nem csupán az olimpiai sportágakra, hanem a nagyobb reflektorfényre érdemes sportágakra is figyel. Mindkét szövetség vonatkozásában olyan bázis jöhet létre az egyetemen, amely méltó rangot ad a megkezdett munkának.

Papp Gábor elnök leszögezte, hogy az elmúlt időszakban a magyarok minden világversenyen a valaha volt legjobb eredményt érték el, a versenysport tehát virágzik, s minden igazolt versenyzőre mintegy száz hobbibúvár jut. A szabadidős búvárkodás ugyancsak a búvársport kategóriájába tartozik, éppen ezért fontos a szakember-utánpótlás biztosítása és az Eszterházy-n elinduló, tömegsport számára is lényeges edzőképzés. A búvárkodás a légzéstechnika, a vízbiztonság növelése, a vízisportok edzésmunkájának színesítése, szórakoztatóbbá tétele szempontjából is jó lehetőség a sportszakmában.

Forrás és Teljes Cikk