Beszámoló

Hétvégén került sor a CMAS Uszonyosúszó Világkupa olaszországi fordulójára.

A versenyen 12 ország, 47 csapatának 329  uszonyosúszó versenyzője csapott össze az elmúlt hétvégén az olaszországi Lignanoban. A szigorú szabályozás és speciális lebonyolítási rendszer ellenére akadálytalanul zajlott le a CMAS (Vízalatti Tevékenységek Világszövetsége) által kiírt világkupa forduló. Magyar részről a Mátrai Erőmű Búvárklub versenyzői Pernyész Dorottya, Kiss Nándor és Mozsár Alex vett részt a megmérettetésen. Mindhárom versenyző hatalmas teljesítményt nyújtott az elmúlt másfél napban. 

Felszabadult és magabiztos versenyzéssel Dorottya háromszor állhatott a dobogó legmagasabb fokán. Nándi a három aranyérme mellé 400 m-en egy hatalmas országos csúcsot is bezsebelt, mindössze 0,5 mp-re az aktuális junior világcsúcstól. Mozsár Alex a felnőttek mezőnyében 400m-en szerzett ezüstérme mellett 800m-en új magyar rekorddal aranyérmet szerzett szintén mindössze 0,66 mp-cel elmaradva a szám világcsúcsától!

Összességében elmondható, hogy a ki- és a hazajutással járó nehézségek ellenére kár lett volna kihagyni ezt a versenyt. A kötelező karantént és teszteket követően folytatjuk felkészülésünket a junior és a felnőtt világbajnokságra.

Letölthető dokumentumok