Apnea Világbajnokság – Nagyszerű magyar eredményekkel

2023.05.15.
  1. május 8-13. között Kuvaitban került megrendezésre a CMAS Apnea Világbajnokság.

A magyar színeket a válogatott tagjaiként Bajai Melinda, Sopronyi András és Mayer András képviselte.

A keddi versenynapon máris szenzációs eredmény született, Mayer András 142 méterrel megszerezte a második helyet az 50+ kategóriában, alig 2 méterrel elmaradva az aranyéremtől!

Bajai Melinda első világversenyén parádés teljesítménnyel 124 métert, egyéni legjobbját hozta és ezzel a 8.helyen végzett.

Sopronyi András 162 méterrel 1 méterre volt az egyéni legjobb teljesítményétől, de a tavalyi VB eredményt sikerült +4 méterrel megjavítani.

A második versenynap a bifin versenyszámoké volt, ahol Bajai Melinda a nemzeti rekordot megdöntve 165,9 méteres eredménnyel a 14.helyet szerezte meg ebben a kompetitív mezőnyben. Mayer András itt is remekelt, első ilyen próbálkozására 187 méteres teljesítménnyel épphogy nem fért fel a dobogóra, a 4. helyen végzett. Sopronyi András saját elmondása szerint nem tudta hozni csúcsformáját és 197 méternél fejezte be a versenyt.

Melinda megmérette magát monofinnel is az utolsó nap, és nem volt hiába, ugyanis ott is sikerült új csúcsot felállítva 179,68 métert úsznia, ami a 16. helyre volt elég.

Mayer András klasszisként vonul be a magyar freediverek történelmébe, mint az első érmes sportolónk a medencés apnea világában, ami különösen izgalmas úgy, hogy a sportág hivatalosan is felkerült a 2025-ös Világjátékok programjára.

Gratulálunk a magyar válogatott sikereihez!