2022. évi Uszonyosúszó Országos Bajnokság

2022.11.23.

A Magyar Búvár Szakszövetség és a Búvársuli Sportegyesület együttműködésében 2022. november 19-20. között Dunaújvárosban került megrendezésre az idei évi Uszonyosúszó Országos Bajnokság.

A lebonyolítás formáját, a korcsoportok egy eseményen történő versenyeztetését a létesítményeket érintő megnövekedett energiaköltségek indokolták, csak így tudtak a szervezők szabad uszodát biztosítani a rendezvényre .

Az országos bajnokságon 6 korosztályból – cápa, gyermek, serdülő, ifjúsági, junior és felnőtt – összesen 17 egyesület 260 versenyzője mérettette meg magát.

Az MBSZ elnöke, Papp Gábor kiemelte, hogy fantasztikus évet produkáltak uszonyosúszóink, magasra téve a lécet a jövőbeni teljesítményekhez. Elismerő szavakkal illette a szervező csapatot is, akik nehézségekkel küzdöttek az Országos Bajnokság megrendezése kapcsán, de a verseny kiváló hangulata és a korcsoportok egymás melletti versenyzése plusz motivációt jelentett.

Az idei uszonyosúszó szezon ezzel az eseménnyel még nem ért véget, hiszen november 26-27-én a Fiatal Uszonyosúszók Világtalálkozója következik, december 18-án pedig a Dobó Kupa kerül megrendezésre Egerben. Mindkét eseményre minden érdeklődőt várunk sok szeretettel!