Blaszák Lilla két aranyéremmel nyitott Lignanóban

2022.04.01.

Jól kezdtek a magyarok pénteken Lignanóban, a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség és a Víz alatti Tevékenységek Világszövetsége (CMAS) közös szervezésű egyetemi világkupaversenyén: a Világjátékokra készülő csapat tagja, Blaszák Lilla magabiztos versenyzéssel aranyérmet szerzett 800 és 200 méter felszíni úszásban, emellett két döntős helyezés is született.

Önmagához képest minden versenyző remekül teljesített a linganói világkupaversenyen, amely a FISU és a CMAS első közös szervezésű nemzetközi eseménye, mondta el Kovács Zsófia, a CMAS uszonyosúszó szakbizottságának tagja, aki a Pécsi Tudományegyetem (PTE) csapatvezetőjeként tartózkodik az esemény helyszínén.

„Blaszák Lilla gyakorlatilag állva hagyta a mezőnyt a délelőtti előfutamok és a délutáni döntő során is” – nyilatkozta a sportvezető. A Neumann János Egyetem hallgatója a nyári, Birminghamben megrendezésre kerülő Világjátékokra készül. „Kiemelkedő még Semostyán Róbert eredménye, aki 400 méter felszíni úszásban a hatodik helyen végzett, az időeredménye azt mutatja, hogy a szezon során világbajnoki szintidőre hajtó uszonyosúszó a felkészülése jelenlegi pontjának megfelelő állapotban van. Remek az is, hogy Tiba Benjamin, aki úszóként nem rég kezdett ismerkedni a sportággal, 400 méter uszonyos gyorsúszásban ugyancsak fináléba jutott, ahol a hetedik helyen végzett.” – értékelte a PTE legjobb eredményt elérő úszóinak teljesítményét is Kovács Zsófia.

Eredmények:

200m felszíni úszás, lányok:
1.hely Blaszák Lilla (NJE)

800m felszíni úszás, lányok:
1.hely Blaszák Lilla (NJE)

400m felszíni úszás, fiúk:
6.hely Semostyán Róbert (PTE)

400m uszonyos gyorsúszás, fiúk:
7. hely Tiba Benjamin (PTE)

100m uszonyos gyorsúszás, fiúk:
12.hely Szalánczi Áron (PTE)
14.hely Velner Viktor (PTE)

50m uszonyos gyorsúszás, lányok:
12. hely Vincze Lara (PTE)
DSQ Kőszegi Lilla (PTE)

200m uszonyos gyorsúszás, lányok:
15. Vincze Lara (PTE)