Egy arany- és egy bronzérem Lingnanóban a második napon

2022.04.03.

A Víz Alatti Tevékenységek Világszövetsége (CMAS) és a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) első közös, április 1-2-án megrendezett, egyetemi világkupaversenyének második napján Blaszák Lilla, a Neumann János Egyetem (NJE) hallgatója aranyérmet szerzett 400 méter felszíni úszásban, míg Semostyán Róbert bronzérmes lett a szakágnak a 800 méteres távján.

400m felszíni úszásban nagyon szoros verseny után Blaszák Lilla elsőként ért a célba, szoros csatában megelőzve az olasz Sevignani Silviát. A férfiaknál, 800 méteren is kiélezett és izgalmas utolsó száz méternek lehettek tanúi a szurkolók, Semostyán Róbert, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) tanulója ugyanis a véghajrában előzte meg egyiptomi riválisát, ezzel megszerezve a bronzérmet az ukrán klasszis Zakharov és az olasz Shaoi mögött.

Uszonyos gyorsúszásban sem maradtunk magyar érdekeltség nélkül, hiszen Vincze Lara, a PTE uszonyosúszója reggel egyéni csúccsal jutott be 100 méteren a fináléba, ahol 8. helyezést ért el.

A Blaszákhoz hasonlóan a Világjátékokra készülő Hamlin Matthew egészségügyi okok miatt végül nem állt rajthoz az eseményen.

„Összességében a magyar csapat remekül szerepelt a két napos nemzetközi viadalon. A válogatott és nagy tapasztalattal rendelkező versenyzőink felkészülési időszakuknak megfelelően úsztak, míg a sportágba nemrég belekóstolt hallgatók is megállták helyüket az erős mezőnyben, kimagasló időeredményeket teljesítve” – nyilatkozta Kovács Zsófia, a CMAS uszonyosúszó szakbizottságának tagja, a PTE csapatvezetője. „A három egyetemet felsorakoztató csapat hamar összekovácsolódott és remek élményekkel gazdagodtak a hallgatók.” – tette hozzá.

A magyarok így összesen három arany- és egy bronzéremmel zárták az eseményt.

A következő nemzetközi uszonyosúszó versenyt, az MCM-Diamant Kupát április 9-én, szombaton rendezik, Kaposváron.

A 2. versenynap eredményei

400m felszíni úszás
1.hely Blaszák Lilla (NJE)

800m felszíni úszás
3.hely Semostyán Róbert (PTE)

100m uszonyos gyorsúszás
8.hely Vincze Lara (PTE)
15.hely Kőszegi Lilla (PTE)

50m uszonyos gyorsúszás
10.hely Velner Viktor (PTE)
DSQ Szalánczi Áron (PTE)

200m uszonyos gyorsúszás
12.hely Tiba Benjamin (PTE)