Nem volt könnyű megszervezni, de jó volt a hangulat az ob-n

2021.12.20.

Decemberben rendezték Kecskeméten a 2021. évi Uszonyos- és Búvárúszó Országos Bajnokságot, amely a pandémia árnyékában nem kevés kihívás elé állította az eseményt szervező Bácsvíz KVSC-t.

A főszervező Juhos Gergely úgy érzi, a körülményekhez képest sikerült kihozni a két és fél napos rendezvényből a legtöbbet, amely először bonyolítottak le úgy, hogy az utánpótlás- és felnőtt korosztályok is egy esemény keretei között ugrottak vízbe. „Nagyon fontos, hogy szervezési oldalról biztosítottuk a jó versenyzési feltételeket, amelyhez szükség volt a többi klub segítségére, hogy a vírus miatti létszámhiányt a bíróknál át tudjuk hidalni” – mondta el a Bácsvíz KVSC uszonyosúszó szakosztályának vezetője. „Abból a szempontból alakult nagyon nehézkesen az ob, hogy most először zajlottak le az összes korosztály versenyei két és fél nap alatt, a versenyirodának pedig nem volt, bevett szisztémája az eredmények feldolgozására, így az eredményközlés időnként akadozott, nem volt teljesen gördülékeny” – tette hozzá.

A kétszeres világbajnok korábbi versenyző szerint ettől függetlenül jó volt az esemény hangulata. „Úgy láttam, hogy jól érezték magukat az úszók, motiváltak voltak és szép eredmények születtek, szerencsére nem nyomta rá túlságosan a bélyegét az eseményre a koronavírus. A mezőnyből sajnos néhányan hiányoztak, de a legtöbb favorit rajtkőre állt” – összegezett Juhos.