Összesen négy arany, három ezüst és négy bronz a Világjátékokon

2022.07.11.

Nem időzött sokat a Világjátékok helyszínén a magyar uszonyosúszó válogatott: miután szombaton hozzácsaptak még egy arany-, két ezüst- és egy újabb bronzérmet a kollekcióhoz, vasárnap már tovább is álltak. Kolumbia felé vették az irányt, s hétfő kora délután már Caliban edzettek, ahol jövő hétfőn rajtol a világbajnokság.

A pénteki éremeső után további négy medállal egészítette ki gyűjteményét a magyar uszonyosúszó válogatott szombaton az egyesült államokbeli Birminghamben megrendezett Világjátékok helyszínén: Senánszky Petra Wroclawhoz hasonlóan ismét duplázott, és ötven méter után száz méter uszonyos gyorsúszásban is diadalmaskodott, míg Varga Krisztina erősebb számában egyet előrébb lépett a dobogón, így ezúttal az ezüst került a nyakába.

Mozsár Alex nagyon örült ezüstérmének, mivel a 200 méter feészíni úszás a gyengébbik száma, Bukor Ádám viszont arról beszélt újabb harmadik helye után: lehet, arra próbálja tanítani az élet, hogy annak örüljön, amije van, hiszen egyébként mindkét egyéni számában a dobogó legfelső fokára szeretett volna állni.

Sok ideje azonban neki sem volt búslakodni, mivel a csapat már Caliban készül, ahol egy hét múlva rajtol a világbajnokság: Veress András szerint pedig kihívás lesz a Világjátékok után másfél héttel ismét csúcsformában teljesíteni.

„Mindekinek nagy lökést adott a birminghami szereplés, de az is igaz, hogy sokan direkt a nem olimpiai sportágakat felvonultató viadalra készültek, akkora időzítették a formájukat. A bizonyítási vágy persze mindenkiben ott van, így bízom abban, hogy újabb sikereknek örülhetünk majd a jövő héten” – értékelt a válogatott edző. „A csapat egyébként jól van, remek hangulatban várjuk a következő megméretést.” – tette hozzá.

A világjátékokon a magyar delegáció összesen négy arany, három ezüst és négy bronzérmet szerzett.