Rövid idő alatt két rangos esemény Kecskeméten

2021.12.11.

Nincs könnyű dolga a kecskeméti Bácsvíz KVSC-nek: a klub rövid időn belül két nagyobb uszonyosúszó esemény megszervezését vállalta. A november végén lezajlott Uszonyos Úszó Fiatalok Világtalálkozója után december 10. és 12. között az ország legjobb versenyzőit látják vendégül.

November 26-tól 28-ig a VII. Uszonyos Úszó Fiatalok Világtalálkozójának adott otthont a Kecskeméti Fürdő, december 10-től 12-ig pedig Uszonyos- és Búvárúszó Országos Bajnokság kerül megrendezésre az alföldi városban.

„Nyilván megterhelő az egyesületünkre nézve, hiszen mindenki munka mellett segíti a működésünket és a szervezési munkálatokat is, de készültünk erre az időszakra. Úgy vállaltuk el, hogy tudtuk: bele fog férni, meg tudjuk csinálni mindkét eseményt” – mondta Juhos Gergő, a Bácsvíz KVSC uszonyosúszó szakosztályának vezetője.

Az edző és sportvezető elmondta: a VII. Uszonyos Úszó Fiatalok Világtalálkozóján kilenc nemzet közel 260 sportolója vett részt. „Jó visszhangja volt a rendezvénynek, pozitív visszajelzéseket kaptunk a külföldi csapatok részéről. Én persze látom, hogy miben lehetne még fejlődni a szervezés terén. Úgy érzem, a pandémia árnyékában azért kihoztuk a dologból a lehető legtöbbet” – értékelte az eseményt a korábbi kétszeres világbajnok versenyző.

A járványhelyzet a ma délután 13:00-kor rajtoló országos bajnokság előkészítési munkálatait is nehezítette. „Aggódtam, hogy van-e értelme ennek az eseménynek, meg tudjuk-e normálisan rendezni majd, de szerencsére összefogott az uszonyosúszó társadalom, minden oldalról sok támogatást kaptunk. A legnagyobb gondot az okozta, hogy nehezen tudtuk összeszedni a kellő létszámú versenybírói csapatot, de más egyesületek kisegítettek minket, amiért nagyon hálásak vagyunk” – fejtette ki Juhos.

Kérdés, hogy az indulók számára mennyire nyomja majd rá a bélyegét a pandémia, ugyanis a házigazda Bácsvíz KVSC esetében például többen karanténban vannak, köztük éremesélyes versenyzők is.