Uszonyos úszás: 14 magyar érem a világbajnokságon

2021.07.09.

A csütörtöki zárónapon nem szereztek érmet a magyarok, akik így öt arannyal és öt ezüsttel, valamint négy bronzzal fejezték be szereplésüket az oroszországi Tomszkban rendezett uszonyosúszó-világbajnokságon.

A Nemzeti Versenysportszövetség tájékoztatása szerint a viadalon nyolc versenyző szerzett kvótát a 2022-es Világjátékokra, amelyre az egyesült államokbeli Birminghamben kerül sor.

„Küzdelmes két nappal zártuk a világbajnokságot, összességében a tizennégy éremmel teljes mértékben elégedettek lehetünk. Fontos volt a jövő évi Világjátékok kvótáinak megszerzése, ez jelen állás szerint nyolc versenyzőnknek sikerült, a 4×100-as férfi váltó miatt kicsit csalódottak vagyunk, hiszen lemaradtak az indulási jogot érő helyekről. Hosszú szezon volt, mindenkire ráfér egy kis pihenés, mielőtt újra munkába állunk” – összegzett az utolsó versenynapon Kókai Dávid csapatvezető.

A MAGYAR KVÓTÁSOK
Férfiak: 
Mozsár Alex, Bukor Ádám, Holoda Péter
Nők: Senánszky Petra, Varga Krisztina, Szabó Anita, valamint a 4×100-as váltó (Senánszky Petra, Varga Krisztina, Suba Sára, Károlyi Csilla)

Forrás: NSO