Beszámoló a víz alatti rögbi sportág legfrissebb eseményeiről

2022.12.14.

November 11-12. között a csapat tizenkét tagja utazott ki Prágába, hogy részt vegyen a Cseh Liga elnevezésű kupasorozat második fordulóján.

Az első fordulóhoz hasonlóan a mieink most is sikeresen teljesítették az első mérkőzést,  a 3:2-es győzelem azt jelentette, hogy megint az első ligában, a nagyok között játszhat tovább a magyar csapat. Ezután már sajnos nem volt túl nagy sikere a delegációnak, de ettől függetlenül is elismerés jár a csapatnak, különösen a legfiatalabb tagnak, Horváth Eszternek, aki 14 évesen vállalta, hogy megmérkőzik a közép-európai csapatokkal. A részletes eredmények megtalálhatók a https://uwr.cz/turnaj/16/címen.

Ugyanezen a versenyen a csapat meghívást kapott a szlovák küldöttségtől, hogy vegyen részt a Bécsben megrendezésre kerülő közép-európai edzőtáborban.

Közben elindult a munka az UWR népszerűsítése érdekében a fővárosban és környékén, ennek részeként az egyesület tagjai kérdéseket fogalmaztak meg a budapesti egyetemek vezetőségeinek arról, hogyan lehetne a víz alatti rögbi sportot egyetemeken felvehető sportágként beiktatni. Emellett az egyesület képviselője meghívást kapott december 18-án a Tilos rádióba, ahol 17:15-tól 18:30-ig élő adásban fog mesélni a sportágról.

Az idei utolsó verseny víz alatti rögbiseink számára decemberben lesz Svédországban, Göteborg városában. A Felix Cup-ra az egyesület sikeresen nevezett tizenkét játékost.

Víz alatti rögbi információk