Beszámoló a víz alatti rögbi sportág legfrissebb eseményeiről

2023.10.18.

Az alábbiakban a víz alatti sportág híreit osztjuk meg Somogyi Péter beszámolója alapján…

Június és július hónapokban jelentősen megcsappant a létszám az edzéseken a nyári szünet miatt, viszont augusztusban visszatértünk a rendes kerékvágásba és tudtunk készülni a ránk váró megmérettetésekre.

Augusztus 27-én megrendezésre került a VIII. Budapest Cup amelynek nagy sikere volt. Érkeztek hozzánk Csehek, Szlovákok, Osztrákok és még Dániából is összeállt egy csapatnyi lelkes rögbis.

A versenyen most először egy külön díjat hirdettünk a legjobb 20 éven aluli játékosnak, tisztelegve Somogyi András korábbi sporttársunk emlékére.

A kupán most először az MBSZ is tudta képviselni magát Papp Gábor Elnök úr személyében, akinek ezúton is szeretnénk megköszönni, hogy időt szakított ránk!

Szeptember első hétvégéjén az egyesület 10 fős különítménye Zürichbe utazott, hogy a svájc fővárosában megrendezett közép-európai kupán képviseltesse magát. A 2 napos versenyen bár a csapat nem szerepelt kimagasló eredménnyel, remek lehetőség volt az új játékosaink számára ismerkedni a sportággal és a versenyen résztvevő nemzetközi közösséggel egyaránt. Ezek az új ismerősök, barátok hasznára is válnak a csapatnak ugyanis az egyesület női játékosait megkeresték azzal, hogy lenne-e kedvük egy nemzetközi női verseny csapat létrehozására ha már teljes női magyar csapatot nem is tudnánk kiállítani létszám hiány miatt.

Szeptember 16-án és 17-én egyel közelebbi versenyt találtak a játékosok. Neukirchenbe utaztunk 10-en a Schneiderbauer Cup-ra amelyet Andreas Schneiderbauer tiszteletére rendeztek. Ez a kupa inkább a kikapcsolódásról szólt  a csapatokat a szervezők állították össze a különböző klubbok különböző játékosaiból. Így minden csapatban volt minimum egy osztrák egy magyar egy cseh és egy szlovák játékos. Ezen az emlék kupán képviselte magát a Tiszavirág SE a PFBSE és az Új Hullám egyesület is.

Október 7-én pedig az MBSZ és a Noxygen apnea klub által szervezett versenyen vettek részt a csapat tagjai. Ezzel közelebb kerülve és megismerve más sportokat és sportolókat. Köszönjük a Szövetségnek és a klubnak a szervezést!

Október 18-án egy szerdai edzésen a Fekete Oroszlánok gyömrői rögbi klubból 7 sportoló érkezett kipróbálni a sportágat akiknek egy bemutató edzést tartottunk. Ki tudták próbálni a felszerelést, a labdatartást, a pozíció foglalást és összetudták hasonlítani a szárazföldi rögbit a víz alatti rögbivel.

Ez nem csak a sport népszerűsítése érdekében volt egy rendkívüli alkalom, mivel egy hosszú távú együttműködés is alakul a két klub között.

Október 22-én megkezdődött a Cseh liga. A 4 fordulós bajnokság bécsi fordulóján a magyar 10 fős delegáció elszántan küzdött azért, hogy felkerüljön a ‘nagyok’ közé. Az első forduló négy mérkőzésén összesen 1 gólt kaptunk és 19-et dobtunk. Mind a négy meccset megnyertük így a következő fordulón Prágában mi játszuk a barrage-t azaz a helyosztót a felső és az alsó liga között. Az esélyeink nagyon jók, mert összeállt egy erős lelkes és motivált csapat akik elszántan állnak elébe  a kihívásnak. Az idei év kihívása az lesz az egyesület számára, hogy minél jobb helyezést érjenek el a Ligában.

Víz alatti rögbi információk