UWR beszámoló: Sikeres Pozsonyi Ifi Edzőtábor és Barátságos Mérkőzés

2023.06.15.

Az UWR Tiszavirág csapata meghívást kaptott a pozsonyi víz alatti rögbi csapattól, hogy részt vegyenek az első pozsonyi ifi edzőtáborban. Május 20-án és 21-én öt fiatal döntött úgy, hogy csatlakozik a csehekkel és szlovákokkal közös kempingezős és rögbizős hétvégéhez.

Az esemény első napján, május 20-án szombaton, a sportolók Feketenyékre érkeztek, ahol a helyi búvár bázis területén sátorverés után szabadon választhattak a búvárkodás, a röplabdázás, a gulyás főzés vagy éppen a napon való henyélés között. A résztvevők megismerkedtek egymással, beszélgettek, táncoltak és énekeltek együtt.

Másnap, május 21-én került sor az edzőtábor edzés részére. A szlovák és cseh edzők közösen vezették a nagyjából 30 fős nemzetközi ifjúsági csapat bemelegítését és játékát. A kétórás edzés után következett egy szintén kétórás ebédszünet,  majd kis városnézés után visszatértünk az uszodába. Itt egy nagyjából kétórás rögtönzött rögbi mérkőzés kezdődött. A barátságos mérkőzésen már a tapasztaltabb szlovák játékosok is csatlakoztak hozzánk, így a társaság korát tekintve is sokszínűvé vált.

A hétvége rendkívül jól sikerült  valószínűleg jövőre megismételik a programot, illetve közösen elkezdik a közép-európai fiatalok összekovácsolását egyéb hasonló időtöltéssel.  A szlovák csapat is kezdeményeztett együttműködést, hiszen meghívták Szűrös Mártont, egyik tapasztaltabb, de még mindig ifjúsági játékosunkat, hogy közösen játsszanak Olaszországban a Firenze Kupán. Június elején Marciék a versenyen a 3. helyezést érték el.

Víz alatti rögbi információk